Damn you, damn you all!

Hälften av all kommunal vårdpersonal tror inte på vaccin. Eftersom det finns en tydlig korrelation mellan sprutskräck och att tro på tomten så gör vi helt enkelt upp med myten om tomten först och hoppas på lite kausalitet: Tvärtom vad WHO och regeringen påstår är tomten inte immun mot covid-19. Han har inte haft en chans att nå immunitet bland nissarna på Nordpolen och som fullt frisk utan att tillhöra någon riskgrupp skulle det aldrig falla honom in att gå före i vaccineringslistorna. Om Tomten dör för att du släppte in honom så är det ditt fel.

Lucia firas till minne av självspäkande tanter, diverse jesusbarn, lucifers alla inkarnationer, berusade tiggarstudenter och allehanda byskökor. Seden lever vidare genom att vuxna tvingar barn att klä sig i spädbarnssärk, sjunga körsång och skämmas ögonen ur sig, precis som Lucia bokstavligen gjorde. Det ska sjungas om lussebullar och tunga fjät som sol’n förlät under en så intensiv skam att bara hundratals julklappar elva nätter senare kan lindra den. Ibland serveras lussebullar med russin. Om russinen är nedtryckta under degen kallas det “blinnöga” och syftar till Lucias utstuckna ögon som hon brukade bära runt på en bullfat.

1972, Olof Palmes jultal till Willem Dafoe:
“Man bör kalla saker och ting vid deras rätta namn. Det som nu pågår i landets skolor är en form av tortyr.
Det man gör är att plåga människor, plåga barn för att förödmjuka den, tvinga dem till underkastelse inför maktspråk.”
Olof Palme beklagade den stora mängden överflödiga unga män som liksom Willem Dafoe tvingades spela tomte i tomtepyjamas i 1972 års luciafirande. Samt bombningen av Hanoi.

Julen 1786 skänkte svenska folket frihetslucian till USA för att fira USA:s självständighet. År 3978 upptäckte Charlton Heston att ett oväntat vilt och djäknebaserat luciafirande nått superkritisk massa vilket ledde till Manhattanprojektet på ön intill. Charlton yttrade då de bevingade orden “Ah, damn you! God damn you all to hell” vilket sägs syfta på Luciafigurens föregångare Kinken Jes och det Lussebulleland (helvetet) alla bör färdas till. Se även Pepparkakeland.

Spacespa

Efter nästan fyra år högprokrastinerat arbete kan man äntligen spela Spacespa. Gör det. Det finns slipszombier …

Och nakenzombier.

Och en aprikosluktande slutboss.

Väderwebbappar …

Det fånigaste i hela världen är att koda ytterligare en väderwebbapp. Speciellt när man inte lyckas få Google places att funka med Iphone. Men jag har ingen Iphone och alla andras väderpresentationer är onödigt abstrakta och INFOGRAPHICS-muppiga och jag förstår inte vad de vill.

Här får man vädret NU, innan man kisat genom persiennglipan, och SEN, vilket är en sammanställning, genomsnittning och worst case-scenario av de kommande åtta timmarna. Med siffror.

Väderapp

Allt väder är dåligt.