Väderwebbappar …

Det fånigaste i hela världen är att koda ytterligare en väderwebbapp. Speciellt när man inte lyckas få Google places att funka med Iphone. Men jag har ingen Iphone och alla andras väderpresentationer är onödigt abstrakta och INFOGRAPHICS-muppiga och jag förstår inte vad de vill.

Här får man vädret NU, innan man kisat genom persiennglipan, och SEN, vilket är en sammanställning, genomsnittning och worst case-scenario av de kommande åtta timmarna. Med siffror.

Väderapp

Allt väder är dåligt.

Två frågor man bör ställa på en arbetsintervju

Vad är teambuilding för er?
Teambuilding
Vad pratar ni om när ni fikar?

Fikadiskussioner

Uppdaterad: Teambuilding i form av forsränning, bungiejump, bergsklättring och annan extremsport symboliseras numera tydligare av en zombieinvasion eftersom “Det finns inget som binder ihop en grupp som att bli jagad av zombies” – Olle O i fokusgruppen.

Yz-demo für alle

Yzdemo

Redan 1995 bedriftade SüG RøRs Kidney och Sture världens första Yz-demo; en berättelse om en ung man med förmåga att behärska ord. Strax därpå uppstod en lucka men redan 2014 behövde Yz-demot ta steget ut på internet. Smidigast och bäst hade varit att dumpa allt till en avi via Winuae och lägga upp på Youtube, men nej.

Mats Atari presenterar Kidney och Stures Yz-demo i javascriptens glans!

Uppdatering: Buggfixat och kodändrat. Testat och fungerar i Firefox, Chrome, Opera och hjälpligt under IE11 under Windows; Iceweasel och Chromium under Debian; Chrome och Firefox under Android.

Jul, jul.

julpsykostomtar
Årets julkort, tryckt och utgivet i ett exemplar under farsdagstäckmantel. Baserat på ett utkast till en öletikett för ett av Stockholms mest enigmatiska mikrobryggerier.